Alkalmazott eszközök

Társaságunk a szolgáltatások széles spektrumához rendelkezik saját tulajdonban lévő műszerekkel, eszközökkel és segédeszközökkel.

Kereső és kutató műszerek

Kis és nagymélységű ferro (vas) anyagot kereső-kutató műszerek, melyek 0,1 métertől 6,0 méter mélységig terjedő tartományban képesek a felderítést elvégezni. Működési elvük alapján aktív és passzív kereső eszközök, melyek a katonai eredetű robbanószerkezetek (aknák, bombák, lövedékek, gránátok stb.), fémtárgyak helyét, az általuk előidézett mágneses erőtér torzulását és változását a mérési tartomány kapcsolóval beállított értéknek (mélységnek) megfelelően vizuális és hang formájában jelenítenek meg.

  

Kutató és felderítő eszköz

A kijelölt területek mérési szintjének mélységében elhelyezkedő ferro (vas) anyagot tartalmazó, katonai eredetű robbanószerkezetek (aknák, bombák, lövedékek, gránátok stb.), valamint fémtárgyak helyének, kiterjedésének és méretének pontos meghatározását egy számítógépes program segítségével teszi lehetővé.
Működési elve: passzív kereső műszer, mely a mágneses erőtér torzulását, több kereső fej egymás melletti elhelyezésével egy adatrögzítő részbe gyűjti. Az adatrögzítő kiolvasása után egy program alkalmazásával különböző megjelenítéssel és keresési beállítással a fémtárgy pontos helyét, méretét és kiterjedését 2 és 3 dimenziós térképpel határozza meg.

 

 

DLM-98/3 program által létrehozott adatok megjelenítése

A lőszermentesítés, tűzszerészeti átvizsgálás, műszeres talajvizsgálat tervezésétől a kivitelezésen át az ellenőrzésig terjedő feladatoknak megfelelő helymeghatározó (5 métertől- 0,1 méter pontosságig), kitűző, felmérő, feltáró és elsődleges azonosító eszközök, segédeszközök állnak rendelkezésre.

 

KAPCSOLAT